Smells like Italy in the middle of the summer 🙂 sau cel putin asa cred, pentru ca spre rusinea mea, nu am ajuns inca pe-acolo, but a girl can dream about it!
Ingrediente pentru 12 portii:
- 400 g faina + extra pentru framantat
- 6 linguri ulei de masline + extra pentru uns tava
- 2 – 3 catei de usturoi zdrobiti
- o lingurita de sare de masa
- sare de mare
- o lingurita de zahar
- oregano uscat
- un pliculet de drojdie uscata
- 225 ml apa calduta
- 250 g rosii cherry
Amestecati uleiul de masline cu usturoiul zdrobit. Separat, intr-un bol mare, amestecati faina cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugati apa calduta si 2 linguri din uleiul aromat cu usturoi. Amestecati cu mana pana cand obtineti un aluat omogen. Framantati-l pana cand nu se mai lipeste de maini (aprox. 10 min).
Intindeti aluatul cu mana intr-o tava (cel putin 17 x 25 cm) unsa cu ulei. Ungeti aluatul cu aprox 2 linguri din uleiul de masline aromat, presarati oregano si apoi acoperiti totul cu un servet de bucatarie sau cu folie de plastic (lasati totusi loc aluatului sa creasca); lasati aluatul sa creasca timp de aprox. o ora – ar trebui sa se umfle si sa isi dubleze volumul.
Incalziti cuptorul la 240 grade Celsius. Taiati rosiile cherry in jumatate si presati-le in aluat, din loc in loc. Presarati sare de mare.
Introduceti focaccia in cuptor, apoi reduceti imediat temperatura la 200 grade Celsius. Coaceti foccacia aprox 25-30 min. Imediat dupa ce ati scos-o din cuptor, ungeti-o cu uleiul ramas, folosind o pensula. Mie imi place si calda si rece 🙂 Enjoy!