Nu stiu de ce am evitat sa fac prajitura fara faina pana acum… poate pentru ca nu arata tocmai bine? (da, trebuie sa recunoastem, nu e chiar cea mai chipesa prajitura, noroc cu crema care mascheaza “fundul” cazut :p). In schimb, este foarte fina, are o textura extrem de pufoasa – o sa va placa 🙂
Ingrediente pentru o prajitura cu diametrul de 20cm:
Pentru blat:
- 6 oua
- 115 g unt
- 1/2 cana smantana
- 225 g ciocolata neagra
- 1/2Â cana zahar brun
- 3/4 cani nuci pecan
Pentru crema:
- 20 g zahar pudra
- 225 g Philadelphia
- 60 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- zmeura pentru decor
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma.
Separat, se topesc ciocolata si untul la bain marie. Se incorporeaza apoi zaharul, smantana si galbenusurile. Folosind o spatula, se incorporeaza si albusurile, amestecand usor de jos in sus. Se adauga apoi nucile pecan, taiate grosier (cu cutitul). Amestecul se coace intr-o forma de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, timp de 35 minute la 170 de grade Celsius.
Intre timp, se pregateste crema. Se topeste ciocolata alba la bain marie, apoi se amesteca cu Philadelphia si cu zaharul pudra. Se incorporeaza cu miscari usoare si frisca batuta.
Cand blatul este complet racit, se imbraca in crema. Se decoreaza cu zmeura proaspata. Se imparte cu prietenii (best <3)) Enjoy!