Curry de pui cu orez


Sunt fan absolut al mancarurilor picante, indiene & orientale. Asta e, ce sa-i faci! Acestea fiind zise, trebuia sa postez sooner or later si o reteta de curry, so here it goes:

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • doi piepti de pui fara piele, taiati cubulete
  • ulei de masline pentru prajit
  • o lingurita de seminte de mustar
  • o lingurita de seminte de fenicul
  • o lingurita de boabe de coriandru
  • o lingura rasa de pudra de turmeric
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei chilli, cu seminte cu tot
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 250 ml lapte de cocos
  • orez of your choosing

Reteta asta nu este una clasica, in care se marineaza puiul cateva ore; din contra, trebuie sa ne miscam destul de repede cu pregatirea ingredientelor. Pentru a ne asigura ca puiul va fi bine patruns, il taiem cubulete pe care le rumenim putin in ulei de masline pentru prajit. Scoatem puiul pe servetele absorbante si ne ocupam de curry in aceeasi tigaie.

Punem in tigaie o lingura de ulei de masline, o lingurita de seminte de mustar, o lingurita de seminte de fenicul, o lingurita de boabe de coriandru si o lingura rasa de pudra de turmeric si le lasam sa-si elibereze aromele timp de un minut. Adaugam apoi 4 cepe verzi taiate rondele subtiri (si partea alba si frunzele), un chilli rosu maruntit cat mai bine, 1 cm radacina de ghimbir razuit si 2 catei de ustroi taiati foarte fin. Amestecam bine timp de un minut, apoi adaugam o jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt si stingem totul cu 250 ml lapte de cocos.

Adaugam din nou in tigaie puiul si lasam sosul sa scada cam 5-7 minute. Servim puiul cu orez fiert (eu folosesc pungute individuale, pre-fierte – easy life) si presaram patrunjelul ramas. Daca vi se pare prea picant, stropiti totul cu putin iaurt aromatizat cu menta. Amazingly delicious!



Leave a Reply