Curry de conopida cu naut


Da, ce pot sa zic despre conopida… e cam…. lipsita de personalitate. But then again there’s curry 🙂 Oh boy, the smell of curry…. Mie mi-a placut! Daca vreti sa gatiti ceva fara carne – this is it!

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 linguri ulei de masline pentru prajit
  • 2 lingurite pudra de curry
  • o ceapa medie
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 1 + 1/2 cana de naut fiert si curatat (poate fi din conserva, daca va place – mie nu)
  • o conopida medie, desfacuta in buchetele
  • o conserva de rosii intregi, decojite
  • sare, piper
  • o foaie de dafin
  • 1/2 cana de apa
  • o legatura de coriandru (eu am pus patrunjel)
  • 2 lingurite menta tocata
  1. Intr-o tigaie adanca incingeti uleiul, apoi adaugati pudra de curry si amestecati bine. Adaugati ceapa si caliti-o pana se inmoaie putin. Adaugati ghimbirul, apoi nautul si amestecati.
  2. Adaugati conserva de rosii, zdrobindu-le usor cu lingura, apoi apa, conopida, sare, piper si o foaie de dafin. Cand mancarea incepe sa fiarba, dati focul mai mic si puneti capacul. Gatiti pentru aproximativ 15-20 min, pana cand conopida se inmoaie.
  3. Opriti focul, Adaugati coriandru si menta tocata si puneti din nou capacul pentru cel putin 5 min.

Si gata! Destul de simplu (mai putin partea cu nautul 🙁 – imi place nautul dar urasc sa il curat….). O idee excelenta pentru meatless friday!

Sursa: simplyrecipes.com

Leave a Reply