Da, ce pot sa zic despre conopida… e cam…. lipsita de personalitate. But then again there’s curry 🙂 Oh boy, the smell of curry…. Mie mi-a placut! Daca vreti sa gatiti ceva fara carne – this is it!
Ingrediente pentru 6 portii:
- 2 linguri ulei de masline pentru prajit
- 2 lingurite pudra de curry
- o ceapa medie
- o lingurita de ghimbir ras
- 1 + 1/2 cana de naut fiert si curatat (poate fi din conserva, daca va place – mie nu)
- o conopida medie, desfacuta in buchetele
- o conserva de rosii intregi, decojite
- sare, piper
- o foaie de dafin
- 1/2 cana de apa
- o legatura de coriandru (eu am pus patrunjel)
- 2 lingurite menta tocata
- Intr-o tigaie adanca incingeti uleiul, apoi adaugati pudra de curry si amestecati bine. Adaugati ceapa si caliti-o pana se inmoaie putin. Adaugati ghimbirul, apoi nautul si amestecati.
- Adaugati conserva de rosii, zdrobindu-le usor cu lingura, apoi apa, conopida, sare, piper si o foaie de dafin. Cand mancarea incepe sa fiarba, dati focul mai mic si puneti capacul. Gatiti pentru aproximativ 15-20 min, pana cand conopida se inmoaie.
- Opriti focul, Adaugati coriandru si menta tocata si puneti din nou capacul pentru cel putin 5 min.
Si gata! Destul de simplu (mai putin partea cu nautul 🙁 – imi place nautul dar urasc sa il curat….). O idee excelenta pentru meatless friday!
Sursa: simplyrecipes.com