Nici nu am terminat bine de mancat ca ma si apuc de scris – va dau repede reteta asta petru ca este fe-no-me-na-la 😀 Nici macar eu nu credeam ca o sa imi iasa atat de bine. Cum ar zice Sofia (stand in fata dulapului de unde stie ca primeste mereu biscuiti – home-made– cu levantica): miam – miam!
Ingrediente pentru 2 portii:
- o ceapa mica
- 2 linguri ulei pentru prajit
- 3 pulpe superioare de pui, dezosate, taiate cubulete
- 250 ml lapte de cocos (se gaseste la Mega Image)
- 2 lingurite curry – praf
- fulgi de ardei iute (cat puteti suporta :p)
- sare, piper proaspat macinat
- 2 cesti de paste
- broccoli
- parmezan
Am calit ceapa, am adaugat apoi puiul si dupa ce s-a rumenit putin, am stins cu laptele de cocos. Am adaugat 2 lingurite de pudra de curry (+/-, dupa gust) si fulgii de ardei si am lasat totul sa fiarba cu capac aprox. 15 min. Cam la jumatatea timpului am mai pus niste apa fierbinte pentru ca mi s-a parut ca sosul scazuse prea mult.
Intre timp, am fiert pastele al-dente, si, separat, broccoli-ul (l-am oparit 2-3 min). Am pus totul peste paste si am mai lasat tigaia pe foc aprox. 5-7 min. Am condimentat cu sare si piper si am razuit parmezan deasupra. Se mananca fierbinti! Iuti si fierbinti! Just the way I like them! Enjoy 🙂
In the making:
Reteta de inspiratie masculina.