Piersici zemoaaaaseeee cu scortisoara si o crusta crunchy- perfect match! Un desert pentru zilele mai racoroase de vara!
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru umplutura:
- 4 piersici mari sau 6 piersici mici, curatate de coaja si taiate feliute
- o lingura de zahar tos
- 2 linguri de zahar brun (eu am avut zahar brun de Mauritius, pudra, de la Sano Vita – bun bun)
- o lingurita scortisoara
- o lingurita zeama de lamaie
- o lingurita amidon
Pentru crumble:
- 100 g faina
- 40 g zahar tos
- 70 g unt la temperatura camerei
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru topping:
- 2 linguri zahar brun cu granularitate mai mare (nu pudra)
- 1/2 lingurita scortisoara
Timp de pregatire:10 minute
Timp de coacere:35 minute
Amestecam bine ingredientele pentru umplutura, apoi le asezam intr-un vas termorezistent:
Amestecam ingredientele pentru crumble cu mana, pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa, pe care o asezam peste stratul de fructe astfel incat sa le acopere cat mai bine. Presaram pe deasupra amestecul de zahar brun si scortisoara.
Dam totul la cuptor aprox 35-40 min la 190 de grade. Droooooling….