Crumble de piersici cu scortisoara


Piersici zemoaaaaseeee cu scortisoara si o crusta crunchy- perfect match! Un desert pentru zilele mai racoroase de vara!

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru umplutura:

  • 4 piersici mari sau 6 piersici mici, curatate de coaja si taiate feliute
  • o lingura de zahar tos
  • 2 linguri de zahar brun (eu am avut zahar brun de Mauritius, pudra, de la Sano Vita – bun bun)
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita amidon

Pentru crumble:

  • 100 g faina
  • 40 g zahar tos
  • 70 g unt la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru topping:

  • 2 linguri zahar brun cu granularitate mai mare (nu pudra)
  • 1/2 lingurita scortisoara

Timp de pregatire:10 minute
Timp de coacere:35 minute

Amestecam bine ingredientele pentru umplutura, apoi le asezam intr-un vas termorezistent:

 


Amestecam ingredientele pentru crumble cu mana, pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa, pe care o asezam peste stratul de fructe astfel incat sa le acopere cat mai bine. Presaram pe deasupra amestecul de zahar brun si scortisoara.

 

Dam totul la cuptor aprox 35-40 min la 190 de grade. Droooooling….


Leave a Reply