Corn Chowder 中


Sezonul porumbului se apropie si trebuie, tre-bu-ie sa incercati aceasta supa consistenta, plina de contraste! Este putin dulce (de la porumb, evident), dar in acelasi timp iute si cu o consistenta foarte cremoasa. Pentru mine este a new favourite, abia astept sa o fac din nou (cand porumbul nu va mai fi 5 lei bucata ). Nu este chiar de dieta, dar…. cine mai numara caloriile?!?

Ingrediente pentru 4-6 portii

  • 4 stiuleti de porumb
  • o cana cu lapte
  • 2 cani supa de pui/legume/apa
  • o ceapa
  • 2 tije de telina apio
  • un morcov
  • 3 cartofi
  • o lingura ulei de masline pentru prajit
  • 1-2 ardei iuti
  • patrunjel
  • sare, piper
  • 100 – 150 g bacon (optional)

1. Folosind un cutit foarte ascutit (), taiem boabele de porumb de pe stiuleti.
2. Stiuletii (fara boabe) se pun la fiert, la foc mic, intr-o cana de lapte si 2 cani de supa de pui/legume/apa, timp de 15-20 minute.
3. Intre timp, in alta oala, prajim baconul pana se rumeneste bine (optional, dar recomandat ). Il punem de-o parte pe o farfurie, apoi, in aceeasi oala, calim legumele taiate cubulete foarte mici (ceapa, morcovul, telina, ardeii iuti) intr-o lingura de ulei. Acum ar fi un moment bun pentru sare si piper.
4. Adaugam boabele de porumb, cartofii si zeama in care au fiert stiuletii de porumb. Lasam totul la fiert pentru aprox o jumatate de ora. Mai punem putina apa daca este nevoie, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta supa este foarte consistenta.
5. Dupa ce legumele au fiert, luam oala de pe foc si adaugam patrunjel si baconul (optional, dar de ce nu?!?). Daca ardeii iuti nu isi fac treaba suficient de bine on their own, ar merge si niste fulgi de chilli.

Cum sa faci sa te opresti din mancat?!?

Leave a Reply