Cheesecake cu lime si zmeura 1


You gotta love limes…. Dar mai ales you gotta love limes ca sa iti placa cheesecake-ul asta, este o conditie necesara (si suficienta :p) – aroma de lime se simte destul de puternic but that’s why we love it, right?

DSC_5462

Ingrediente pentru 6 inele individuale mari (diam. 8.5 cm) sau o forma cu diametrul de 20 cm:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti digestivi (Gullon)
  • 100 g unt
  • o lingura de zahar pudra

Pentru cheesecake:

  • 400 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g mascarpone
  • 170 g zahar pudra foarte fin
  • coaja si sucul de la 4 lime
  • 5 g gelatina foi

Pentru jeleul de zmeura:

  • 300 g gem de zmeura
  • 2 g gelatina foi

Biscuitii se maruntesc in robot apoi se amesteca cu untul topit complet si cu zaharul pudra. Inelele se aseaza pe un tocator acoperit cu foaie de copt. Se imparte compozitia de biscuiti in 6 si se preseaza in inele cu ajutorul unui pahar cu fundul plat. Se introduc formele in frigider pana este gata crema.

Gelatina se hidrateaza in apa rece timp de 10 minute apoi se scurge bine de apa si se topeste la bain-marie. Intre timp, se mixeaza branza cu zaharul, coaja si sucul de lime. Se adauga o lingura din compozitia de branza peste gelatina, se amesteca bine apoi se varsa tot continutul peste amestecul de branza. Se amesteca din noi foarte bine si se umplu cele 6 inele cu aceasta compozitie. Cheesecake-urile trebuie sa stea in frigider cateva ore pentru a se intari bine inainte de a pune deasupra gemul de zmeura.

Pentru toppingul de zmeura, se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute. Se incalzeste gemul intr-o craticioara si se adauga gelatina hidratata si scursa bine de apa. Se amesteca bine pentru a raspandi gelatina in toata compozitia. Luam gemul de pe foc si il lasam sa se raceasca complet (pentru a nu topi crema de branza) apoi il adaugam in forme. Lasam la frigider cel putin o ora pentru a se intari gelatina.

Cheesecake-urile se scot din forme incalzind usor inelele intre palme. Daca folositi o forma rotunda de tort cu pereti detasabili, desprindeti amestecul de pe margini cu ajutorul unui cutit. Drooooooling!


Leave a Reply

One thought on “Cheesecake cu lime si zmeura