Cheesecake cu ciocolata 6


Sofineatza mica face astazi 2 luni. 2 luni pline de laptic si jucarii. Am sarbatorit-o cu un cheesecake de ciocolata, bun bun de tot si super simplu de facut. Here it goes:

Ingrediente pentru o forma de tort cu diametrul de 17 cm

  • 130 g biscuiti Bel Vita cu lapte si cereale
  • 45 g unt
  • 600 g mascarpone (eu am luat Granarolo pentru ca are o consistenta mai tare – e important sa folosim un mascarpone mai tare pentru a nu fi necesar sa adaugam gelatina)
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • cacao pentru pudrat

Se macina biscuitii in robot apoi se amesteca cu untul topit complet. Se preseaza cu lingura intr-o forma cu peretii detasabili (eu pun pe fundul formei folie alimentara pentru a scoate cheesecake-ul mai usor cand este gata) si se baga in congelator pana este gata crema (sau la frigider minim 20 min).

Crema este easy peasy – se topeste ciocolata la bain-marie si se amesteca cu mascarpone. That’s it! Se pune apoi peste blatul de biscuiti si se niveleaza bine. Se lasa la frigider cel putin 6 ore sau, preferabil, peste noapte.

Pentru a scoate cheesecake-ul din forma, incalziti lama unui cutit (fara zimti) in apa calda apoi desprindeti cu ajutorul lui prajitura de forma (cutitul trebuie sters de apa, nu mai trebue sa precizez asta, nu?). Detasati inelul, asezati cheesecake-ul pe o farfurie apoi scateti cu grija folia alimentara de sub blat. Se serveste pudrat cu cacao. Feliile se taie folosind tot un cutit cu lama incalzita. Nu tineti cheesecake-ul afara din frigider mai mult de 15 min pentru ca se va inmuia crema si nu ne dorim asta, nu?

La multi ani, dra. Sofinescu!Leave a Reply

6 thoughts on “Cheesecake cu ciocolata