Cheesecake cu ciocolata alba si portocala 🍊


Aproape la fel de simplu de facut ca aceste minunatii cu lime: un cheesecake cremos, fara coacere, cu multa portocala. Planul era sa incerc aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata alba, dar am ajuns sa o adaptez un pic (in sensul ca nu aveam nicio lamaie prin casa, asa ca am ajuns sa pun o portocala). O intamplare foarte fericita, it turned out delicious. Data viitoare cred ca pun ciocolata neagra(😘 Irinuca).

Ingrediente pentru un cheesecake (8 portii)

  • 100g biscuiti digestivi
  • 50g unt topit
  • 300g Philadelphia
  • 200g ciocolata alba
  • 300ml frisca neindulcita
  • coaja de la 1 portocala
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1lgt esenta de vanilie

1. Maruntiti biscuitii la robot si ii amestecati cu untul topit. Pregatiti o forma de 20cm diametru si asezati biscuitii pe fund, ca la orice cheesecake.
2. Topiti ciocolata (la bain marie). Am folosit Schogetten, caci e deja cubulete si se topeste foarte usor. O lasati putin sa se tempereze (sa ajunga cam la temperatura camerei).
3. Intr-un castron, alifiati branza Philadelphia cu ajutorul unui tel, apoi incorporati ciocolata alba.
4. Adaugati aromele (portocala si vanilia).
5. Bateti frisca (dar nu de tot, va opriti cand incepe sa se intareasca).
6. Incorporati usor frisca in amestec.
7. Turnati peste baza de biscuit si lasati la frigider pana a doua zi.

Fata de reteta orginala (din ce observ in poze), compozitia a iesit putin mai cremoasa, dar isi pastreaza oricum forma (probabil pentru ca am pus mult mai mult lichid – sucul de portocala). Am ornat cu boabe de rodie si niste fistic crud maruntit.

Bon appetit!
🍊🍊🍊

Leave a Reply