Well, hello there, gorgeous! Let us meet each other with a smile, for the smile is the beginning of looooove <3
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 20 cm (10 portii):
Pentru blat:
- 100 g biscuiti Petit Beurre
- 45 g unt topit
Pentru crema de branza:
- 600 g branza Philadelphia
- 120 g zahar
- 3 oua
- o lingura de faina
- 1 lingurita pasta de vanilie
- coaja de la 1 lime
- o mana de zmeura
Pentru stratul de ciocolata:
- 170 ml smantana pentru frisca
- 200g ciocolata neagra
- 30 g unt
- cacao pentru pudrat
Pentru blatul de biscuiti, se sfarama biscuitii in robot, se amesteca cu untul foarte foarte moale si se preseaza cu ajutorul unui pahar cu suprafata perfect plata pe fundul formei de copt, tapetata in prealabil cu hartie de copt (eu pun si la baza si pe margini). Se lasa la racit (in frigider) pana cand este gata compozitia de branza.
Pentru compozitia de branza, bateti oaule cu zaharul, adaugati crema de branza, apoi faina, vanilia si coaja de lime. La final, inglobati cu grija si zmeura congelata. Turnati compozitia peste blatul de biscuiti, apoi coaceti timp de 15 min la 170 de grade, apoi inca aprox 40 min la 130 grade.
Veti sti ca cheesecake-ul este gata daca s-a intarit pe margini dar este inca putin moale in centru. Daca incepe sa crape la suprafata, este deja overbaked. Cand timpul de coacere a expirat, opriti cuptorul dar lasati cheesecake-ul inauntru cu usa intredeschisa pana cand cuptorul se raceste complet. Bagati apoi prajitura la frigider peste noapte pentru a se intari bine (fara a o scoate din forma!!!).
Dupa ce cheesecake-ul se odihneste min 4 ore la frigider, pregatiti crema de ciocolata. Rupeti ciocolata in bucatele mici si asezati-le intr-un caston. Incalziti smantana si untul pe foc, pana cand smantana face bule micute pe margine (exact inainte sa inceapa sa fiarba). Varsati amestecul fierbinte peste bucatelele de ciocolata, acoperiti vasul si lasati-l 3-4 minute, apoi amestecati cu lingura pana cand toata ciocolata este topita si compozitia devine omogena. Dupa ce se raceste putin, este safe sa o turnati peste cheesecake. Refrigerati inca 3-4 ore, apoi scoateti cu grija prajitura din inel si pudrati-o cu cacao. Delish!