Cheesecake copt cu zmeura si lime


Zmeura + lime = looooove….

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 20 cm (8-10 portii):

Pentru blat:

  • 100 g biscuiti Petit Beurre
  • 45 g unt topit
  • o lingura de zahar pudra

Pentru crema de branza:

  • 500 g branza grasa de vaci
  • 200 g branza Philadelphia
  • 160 g zahar
  • 3 oua mari
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • coaja de la 2 lime
  • sucul de la 1 lime
  • zmeura congelata

Pentru blatul de biscuiti, se sfarama biscuitii in robot, se amesteca cu untul topit complet si cu zaharul pudra si se preseaza cu un pahar cu suprafata perfect plata pe fundul formei de copt, tapetata in prealabil cu hartie de copt (eu pun si la baza si pe margini). Se lasa la racit pana cand este gata compozitia de branza.

Pentru compozitia de branza, se amesteca branza de vaci cu Philadelphia, zahar, vanilie, coaja si sucul de lime. Gustati si adaugati zahar/lime, dupa gust. Incorporati apoi ouale si faina. Cand compozitia devine omogena, incorporati cu grija si zmeura (nu amestecati prea mult pentru ca zmeura se va sfarama). Turnati totul peste blatul de biscuiti.

Cheesecake-ul se coace timp de 15 min la 170 de grade apoi se reduce temperatura cuptorului la 120 de grade si se mai coace 60-90 min. Veti sti ca cheesecake-ul este gata daca s-a intarit pe margini dar este inca putin moale in centru. Daca incepe sa crape la suprafata, deja este overbaked. Cand timpul de coacere a expirat, opriti cuptorul dar lasati cheesecake-ul inauntru cu usa intredeschisa pana cand cuptorul se raceste complet. Bagati apoi prajitura la frigider peste noapte pentru a se intari bine.




Leave a Reply