Camembert la cuptor si un Revelion foodie


Dragilor, la multi ani! Sa avem cu totii un an in care sa fim putin mai intelepti, un an linistit, in care sa reusim sa ne gasim mai mult timp pentru lucrurile care ne fac placere! Si, pentru ca a venit vorba de placere… as vrea sa va impartasesc o reteta noua pe care am descoperit-o noaptea trecuta, la cel mai foodie Revelion pe care l-am avut pana acum (sneak peek mai jos).

Retete de Camembert la cuptor am mai incercat si in trecut, insa reteta de mai jos, adaptata dupa o reteta a lui Jamie, este de departe cea mai reusita (pentru ca usturoi!):

Ingrediente pentru 3-4 portii:

  • 250 g branza Camembert (preferabil in cutie de lemn)
  • un catel de usturoi taiat in felii subtiri
  • cateva crengute de rozmarin proaspat
  • o lingura de miere
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • o mana de nuci tocate grosier
  • o mana de merisoare tocate grosier
  • paine neagra

Eu nu am avut branza Camembert in cutie de lemn, asa ca am gasit un vas micut care se poate baga la cuptor si am pus rola de branza in el. I-am indepartat coaja de sus (capacul) si am infipt in ea, din loc in loc, usturoi si crengute de rozmarin. Am stropit-o apoi cu miere si cu putin ulei de masline si am presarat putina sare de mare.

Am bagat branza la cuptor pentru 20-25 min la 180 de grade. Este gata cand se rumeneste usor la suprafata. In ultimele 10 minute de coacere, am bagat in cuptor si paine, rupta in bucati bite-size, stropita cu ulei de masline si presarata cu sare de mare si crengute de rozmarin.

Branza se serveste alaturi de un castron in care se amesteca nucile si merisoarele. Apoi, treaba simpla: infigem o tepusa de fondue in paine, dam painea prin branza, apoi prin nuci si merisoare… u know the rest 🙂 Se mananca fierbinte, desigur! Cu placere!

Multumim celor mai dragi parteneri de cooking (u know who u are) pentru cel mai foodie Revelion ever 🙂

Leave a Reply