Brownies cu nuci pecan


Ok, este momentul pentru un adevar _dur_: brownie <> (diferit de) negresa! Absolut 🙂 “Negresa” este un fel de pufoshenie care seamana mai degraba cu un pandispan ciocolatos (se face cu praf de copt, so….).

Si ca lucrurile sa se complice si mai mult, si brownie-urile sunt de 2 feluri: fudgy si cakey 🙂 Cele fudgy sunt foarte dense pentru ca au foarte multa grasime in compozitie (unt si ciocolata) si foarte putina faina / cacao. Cele cakey se apropie destul de mult de ceea ce noi numim “negresa”, avand mai putina grasime si mai multa faina / cacao (dar nu, nu si praf de copt 🙂 ). Dar mai multe despre acest subiect aici (cu placere ;)).

 Ingrediente pentru o forma de 20×20 cm (16 brownies):

  • 135 g ciocolata neagra
  • 35 g ciocolata cu lapte
  • 140 g unt
  • 240 g zahar brun
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de cafea instant (praf)
  • 170 g nuci pecan

Ok, nu as vrea sa va plictisesc cu detaliile acestei retete, pasii sunt exact cei de aici, doar ca in loc de zmeura, in compozitie se amesteca 100 g nuci pecan tocate grosier (cu cutitul), iar pe deasupra se presara inca 70 g nuci pecan intregi. De asemenea, avand mai putina grasime si mai multa faina / cacao in compozitie in comparatie cu reteta cu zmeura, vom lasa prajitura la cuptor doar 30 min la 170 grade C.

Sper sa vi se para satisfacatoare proportia grasime/ingrediente uscate folosita de mine. Din punctul meu de vedere, brownie-urile fudgy sunt mai bune daca au in compozitie ceva acrisor – altfel, as alege proportiile care duc la o compozitie mai “cakey” – but hey, that’s just me, puteti testa ce combinatii vreti 🙂

Acestea fiind zise, va doresc un an fabulos, care sa va implineasca pe toate planurile! Faceti cu pasiune tot ceea ce faceti (_ordonotdoitatall_), iubiti, visati si pretuiti oamenii frumosi din viata vostra! And most important, aveti curajul sa fiti fericiti! La multi ani!



Leave a Reply