Brownies cu cafea


Probabil ca nici o alta reteta de brownies nu va detrona deja faimoasele brownies cu zmeura. Pentru iubitorii de cafea insa, recomand reteta de mai jos – gustul de ciocolata este si mai intens, accentuat de aroma shot-ului de espresso, “nealterat” de fructe. Perfecte alaturi de un pahar cuĀ lapte rece šŸ™‚

Ingrediente pentru o forma de 20Ɨ20 cm (16 brownies):

  • Ā 200 g ciocolata neagra + inca 90 g pentru glazura
  • 50 ml espresso
  • 170 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • cacao pentru pudrat (optional)

Ciocolata, untul, zaharul si shot-ul de espresso Ā se punĀ la bain-marie pana cand ciocolata si untul se topesc completĀ (nu este nevoie sa topiti si zaharul complet). Separat, se bat ouale cu o furculita, apoi se adauga in compozitia de ciocolata amestecand in continuu. Se incorporeaza apoi sarea, faina si cacaoa cernute.

Se varsa compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (atat fundul cat si peretii). Se coace la 170 de grade timp de 25-max 30 minute. Cand o scoateti din cuptor trebuie sa fie putin moale spre centru. Se tine la temperatura camerei pana cand se raceste complet, apoi se poate glazura.

Pentru glazura, se pune frisca intr-o craticiora si se tine pe foc pana candĀ este foarte aproape de punctul de fierbere (incepe sa faca bule pe margine). Se adauga ciocolata rupta in bucatele mici si se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia. Se racoreste putin, apoi se intindeĀ peste brownie.

Prajitura se tine la frigider min. 3 ore inainte de a o scoate din tava (sa nu va treaca prin cap sa o scoateti inainte de a se intari!). Interiorul ar trebui sa fie moale, cremos. Mie imi place pudrata cu muuuulta cacao. Cu placere!

Sa vina si niste blondieeeees!!

Leave a Reply