Brezel, pretzel sau… covrig? 🤤


Nici nu mai conteaza cum le spunem, atata timp cat sunt pufosi in interior si crunchy la exterior 🥰 Trebuie sa incercati acesti covrigi, I dare you! 😁

Ingrediente pentru 8 covrigi:

  • 560 g faina
  • 360 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • o lingura sare
  • o lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • sare de mare

Intr-un bol mare, punem 360 ml de apa calduta, o lingura de sare si o lingura de zahar si amestecam. Presaram apoi drojdia uscata si o lasam 5 minute sa se activeze. Dupa 5 minute, adaugam faina si uleiul si ne apucam de framantat (putin, ca doar nu facem cozonac 😋). Dupa ce obtinem o bila pufoasa, ungem vasul cu ulei, asezam aluatul in vas, il acoperim cu un servet de bucatarie si il lasam sa creasca aprox. o ora.

Dupa ce aluatul a crescut, ungem suprafata de lucru cu putin ulei si impartim coca in 8 parti. Din fiecare bila de aluat rezultata, modelam un “lant” de aprox 60 cm si ii dam forma de covrig. Pregatim apoi o oala maricica cu apa pe care o punem la fiert. Dupa ce apa da in clocot, adaugam 50 g bicarbonat de sodiu, cu mare grija, caci va face un soi de… spuma 😁, deci mare grija sa nu va ardeti. In aceasta solutie vom scufunda covrigii unul cate unul, lasandu-i sa fiarba aprox 30 secunde pe fiecare parte. Ii scoatem apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu ou, presaram sare de mare pe deasupra si ii coacem pentru aprox 15 min la 230 grade.

Ohhh, the excitement! 😁 Sa ii vezi cum cresc si se pufosesc si se maronesc 😀

Leave a Reply