Turnati laptele in pahare, pentru ca v-am pregatit ceva buuun. Da, da, avem biscuiti cu nuci si ciocolata!
O reteta super simpla si suuper utila, pentru ca puteti sa pregatiti compozitia din timp, sa o pastrati la congelator, si cand aveti pofta de ceva dulce, nu trebuie decat sa incalziti cuptorul si gata!
Ingrediente pentru aproximativ 12 biscuiti
• 115g unt
• 250g zahar (150g zahar brun si 100g zahar tos)
• 1 ou
• 1lgt esenta vanilie
• 155g faina
• 1/2 lgt bicarbonat
• putina sare
• 100g ciocolata neagra taiata marunt
• 100g nuci taiate marunt
Untul se alifiaza impreuna cu zaharul. Pentru o aroma mai deosebita, puteti face “beurre noisette” – adica topiti untul pe foc si il lasati sa fiarba pana cand prinde o culoare maronie. Aveti grija sa nu il ardeti. Il lasati un pic sa se raceasca si apoi il bateti cu zaharul pana cand obtineti o pasta omogena (mixati cam 5 spre 10 minute).
La amestecul de unt si zahar, adaugati vanilia si oul si mixati bine.
Incorporati ingredientele uscate si la sfarsit incorporati ciocolata si nucile.
Aluatul obtinut trebuie impartit in bile – puteti folosi doua linguri, sau mainile, sau o lingurita din aceea de pus inghetata de care eu nu am 🙁
Este foarte important sa lasati bilele de compozitie sa se raceasca inainte sa coaceti biscuitii. Recomandat este sa le puneti seara la frigider si sa coaceti biscuitii a doua zi. Dar cine are rabdare sa faca asta ?!
Cuptorul se incalzeste la 180 grade si intr-o tava in care ati pus hartie de copt, asezati bilele de aluat, pastrand distanta intre ele (se vor aplatiza!). Mie mi-au incaput cam 6 intr-un batch, intr-o tava de 30/40 cm. I-am lasat la copt cam 12 minute, dar mi se pare ca au iesit prea subtiri (s-au aplatizat prea mult), deci 10 minute cred ca ar fi suficient. Sunt gata cand incep sa se inchida la culoare pe margini.
Scoateti tava din cuptor si lasati biscuitii cam 1-2 minute sa se intareasca, inainte de a-i transfera pe alta suprafata ca sa se raceasca complet. Altfel riscati sa ii rupeti (…). Veti vedea ca sunt foarte moi o data scosi din cuptor, dar se intaresc foarte repede.
Si cam atat. Go nuts!
xoxo