Oh boy, oh boy, oh boy… #poftamaredecurry in ultima vreme, dar #lenesimaimare đŸ™‚ Pana astazi, cand am zis enough is enough si m-am apucat de treaba. Sa vedeti ce a iesit đŸ˜€ (delish, d’oh!)
 Ingrediente pentru 4 portii:
- aprox. 2 cani fasii de carne de pui, fiarta
- 3 cani de supa de pui
- 600 ml lapte de cocos
- o lingura ulei de cocos
- o ceapa
- un ardei gras taiat fasii
- un morcov mare, taiat bastonase subtiri
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- o lingura pudra de curry
- un pachet noodles (luati o supa la plic si folositi doar noodles-ii – thanks Sim/Bog for the tip)
- sare, piper
- patrunjel
- lime pentru servit
Pentru a pregati supa de pui, eu am fiert 5 ciocanele de pui (cu tot cu os si piele) impreuna cu un morcov, o felie de telina si o radacina de patrunjel. Dupa ce puiul s-a fiert si legumele s-au inmuiat, am curatat carnea de pe os, am aruncat pielea si am strecurat zeama de la supa (legumele nu se folosesc in aceasta reteta).
Separat, intr-o oala mai mare, am pus o lingura de ulei de cocos si am calit ceapa impreuna cu morcovii, ardeiul, usturoiul, curry, sare si piper. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin (5-7 min), am adaugat laptele de cocos, apoi zeama de la supa de pui si puiul. La final, dupa ce totul a inceput din nou sa fiarba, am adaugat noddles-ii si am lasat supa sa fiarba inca 5 min, timp in care s-au facut si noodles-ii.
Am luat apoi supa de pe foc si am adaugat patrunjel. Se serveste cu felii de lime. Pe vremea asta e… #best!
Sursa: delish.com