Tarta cu spanac, branza si seminte de pin 1


Reteta asta este doar pentru iubitorii de spanac. Pentru ca da, contine muuuuult, mult spanac. Poate nu stiati, insa spanacul gatit este mai sanatos decat cel crud (don’t ask me why :D).

Ingrediente pentru 8-10 portii (forma de tarta cu diam de 20 cm):

Pentru aluat (Pâte Brisée):

  •  150 g faina
  • 120 g unt
  • un praf de sare
  • aprox. 50 ml apa foarte rece

Pentru umplutura:

  • 250 g spanac congelat
  • o lingura ulei de masline + un cub de unt
  • 200 g telemea (eu am folosit mai slaba)
  • 50 g mozarella
  • 3 oua
  • sare (putina), piper, oregano
  • un praf de nucsoara
  • 50 g seminte de pin

Aluatul se face exact ca aici. Se lasa la rece minim o ora, se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma de tarta unsa in prealabil cu putin unt. Se inteapa cu furculita pe fundul formei, apoi se mai tine la rece minim o ora. Se coace 12 min cu greutate deasupra (se acopera cu hartie de copt apoi se umple forma cu fasole) si inca 10-15 fara greutate – se va umfla putin pe fund insa isi revine cand il scoateti din cuptor. Se lasa la racit aprox 30 min.

Pentru umplutura, prajim putin semintele de pin intr-o tigaie amestecand din cand in cand. Atunci cand capata o culoare maronie sunt gata. Calim apoi spanacul congelat in putin ulei de masline pana cand se decongeleaza complet. Adaugam apoi branza razuita, ouale, condimentele si semintele de pin. Turnam umplutura in coaja de tarta si coacem aprox 25-30 minute, pana cand se incheaga umplutura.

Nu sariti peste semintele de pin. Da, sunt scumpe, dar da, chiar fac diferenta! Simplu si bun 🙂 Enjoy!


Leave a Reply

One thought on “Tarta cu spanac, branza si seminte de pin