Tarta cu ou si bacon


Toate ingredientele unui mic dejun copios intr-o tarta:

Ingrediente pentru 3 persoane (forma de tarta cu diametru de 20 cm):

Pentru aluat:

  • 75 g unt
  • 150 g faina
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • o mana bacon
  • 2 oua (desi acum as fi pus 3)
  • 5-6 ciuperci medii
  • o jumatate de ardei rosu
  • 1/4 cana telemea rasa
  • 3 linguri de Philadelphia
  • ulei de masline pentru prajit
  • oregano
  • piper

Timp de pregatire: 20 min
Timp de coacere: 15-20 min

Ingredientele pentru aluat se proceseaza in robot pana se obtine o bila de aluat care se intinde in forma de copt, se inteapa cu furculita si se coace 15 min in orb la 200 grade (10 min cu greutate deasupra si 5 minute fara).

Intre timp, calim baconul in putin ulei de masline pentru prajit apoi il scoatem pe un servetel pentru a absorbi uleiul in exces. In aceeasi tigaie calim ciupercile si apoi ardeiul taiat cubulete mici.

Pe blatul de tarta intindem un strat de Philadelphia apoi presaram branza rasa, baconul, ciupercile si ardeiul si deasupra spargem 2 (3) oua. Asezonam cu piper si oregano si coacem la cuptor 15-20 min pana cand se incheaga putin ouale. Enjoy!

Leave a Reply