Salata cu avocado si branza (calda) de capra


Well, hello again… revin dupa o abesenta motivata (si ce motiv mai bun ar putea exista decat vacanta?!) cu o salata minunata, pe care recunosc ca nici macar nu am pregatit-o eu – multumesc Bi pentru reteta si pentru executia de exceptie! 🙂 E prea buna ca sa o tin numai pentru mine!

Ingrediente pentru 2 portii:

  • salata romana
  • rucola
  • o ceapa rosie
  • busuioc proaspat (aprox 12-16 frunze)
  • 1+ 1/2 avocado taiat felii
  • doua sfecle rosii mici, coapte, racite si feliate
  • nuci – aprox 8 bucati
  • otet balsamic
  • ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • branza de capra – 2 felii groase cam de un deget, bagate la cuptor ca sa se rumeneasca putin
  • miere – aprox 2 linguri

O mica problema ar putea fi branza de capra, nu prea stiu pe unde se gaseste branza moale la interior, care se topeste frumos la cuptor si se rumeneste usor – in final ar trebui sa arate cam asa:

In timp ce se rumeneste branza (la 180 grade – cam 10-15 min), se pregatesc restul ingredientelor – frunzele de salata si ceapa se amesteca cu uleiul, otetul, sarea si piperul, se adauga busuiocul, avocado, sfecla si nucile iar la final, cand este gata, se adauga si branza de capra. Se stropeste apoi cu miere. Se mananca imediat (nici nu se poate altfel!)

Leave a Reply