Prajitura cu branza de vaci si zmeura


Ce faci cand ai prieteni in vizita a doua zi, esti rupt(a) de oboseala (comes with the territory) si nici nu ai mult timp la dispozitie pentru a face o prajitura? Well… ai putea face asta:

Ingrediente pentru o forma de 20×20 cm (16 prajiturele):

  • 100 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 65 g unt
  • 200 g zahar
  • doua oua
  • o pastaie de vanilie
  • 30 ml lapte
  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri de smantana grasa
  • zmeura congelata
  • coaja de la un lime
  • sucul de la 1/2 lime

Treaba e foarte simpla: se ia o forma de 20×20 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un bol se amesteca untul cu 80 g zahar, un ou, faina, praf de copt, vanilie, lapte si un praf de sare. In alt bol se amesteca branza de vaci cu 120 g zahar, smantana, vanilie, un ou, coaja si zeama de lime si zmeura congelata.

Se toarna in forma de copt intai continutul primului bol, apoi, peste, continutul celui de-al doilea bol. Se coace aprox 25 min la 180 de grade, apoi se raceste complet si se refrigereaza cel putin 4h. Se taie in 16 patrate.

Simplu, nu? Si buuuun si aromat 🙂 Enjoy!

Leave a Reply