Placinta cu vita, branza si Guinness 1


Nu putea trece iarna fara o placinta cu carne de vita, slow cooked! – si ce reteta poate fi mai gustoasa decat cea a lui the-man-Jamie? Cu bonus de branza 😀

DSC_3438

 

Ingrediente pentru 8 portii:

  • 1 kg cuburi de vita
  • o doza de bere Guinness (440 ml)
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de unt
  • o mana cubulete de bacon
  • 200 g mozarella / Cheddar
  • 500 g ciuperci feliate
  • 2 linguri rase amidon
  • 2 foi aluat foietaj (800 g)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 2 tije telina, feliate
  • 3 catei usturoi
  • sare, piper, rozmarin
  • un ou

Intr-o oala mare, care se poate folosi si in cuptor, se caleste ceapa (in ulei de masline si sare) pana cand se inmoaie bine. Se adauga piper, rozmarin, usturoiul dat pe razatoarea mare, untul, apoi baconul si se mai caleste 3-4 min. Se adauga si morcovul, telina, ciupercile, amidonul, vita, berea si aprox o jumatate de cana de apa si se introduce oala in cuptor (cu capacul pus), la 190 grade Celsius, timp de aprox 2h. Spre finalul acestui interval, verificati ca apa nu a scazut de tot.

Intre timp, se dezgheata complet aluatul (!), apoi se intind cele doua foi pana cand au aprox 3 mm grosime. Se aseaza o foaie de aluat intr-o forma ceramica rezistenta la caldura. Se amesteca 100 g mozarella rasa in tocana de vita, se toarna peste aluat, se presara apoi restul de mozarella si se acopera cu a doua foaie de aluat, dar nu inainte de a trasa romburi “superficiale” 😀 cu varful cutitului pe suprafata de deasupra. Se inlatura excesul de aluat (cu o foarfeca e cel mai simplu), se “impaturesc” marginile si se unge placinta cu un ou batut, amestecat cu o lingura de apa (ca sa nu se arda prea tare in cuptor). Se coace 35-40 min la 190 de grade. Enjoy it while it’s hot!

P.S. In poza pare cam apoasa – well – asta s-a intamplat pentru ca nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca putin. In 15-20 min, tot “sosul” este absorbit de aluat. Miam miam 😀

DSC_3455


Leave a Reply

One thought on “Placinta cu vita, branza si Guinness

  • Simona cea Norocoasa sa fie acolo cand era gata placinta

    P.S. Treaba cu ‘apoasa’ s-a intamplat din cauza noastra, ca nu mai aveam rabdare 🙂