Pizza (za izi uei)


Cea mai simpla pizza ever, pe cuvant! Am folosit reteta de aluat de la Mazi, pentru ca m-a convins cu aceste cateva cuvinte: “Poti nici sa nu-l lasi la crescut” 😀 Deci…. se amesteca ingredinetele si atat? Se poate baga imediat la cuptor? No waiting time? Ei bine, da, testat! Perfeeeeect!

Ingrediente pentru 3 pizza medii:

Pentru aluat:

  • 300 g faina + extra pt pudrat
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita sare
  • o lingurita drojdie uscata
  • 150-200 ml apa calduta

Pentru baza (margherita):

  • pasatta de rosii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • mozarella pentru pizza, rasa

Topping – varianta 1 (my favouriteeeee!!!):

  • cateva fileuri de ansoa
  • nuci
  • branza de capra
  • blue cheese
  • rosii cherry taiate in jumatate
  • busuioc proaspat

Topping – varianta 2 (2nd best):

  • Philadelphia
  • nuci maruntite cu cutitul
  • broccoli oparit 3 minute si taiat buchetele mici

Topping – varianta 3 (for the guys):

  • prosciutto
  • salam
  • ciuperci (se calesc inainte de a fi folosite pentru a indeparta toata apa din ele)
  • ceapa
  • rosii cherry taiate in jumatate

Topping – varianta 4 (adica varianta 3 imbunatatita):

  • prosciutto
  • ciuperci (se calesc inainte de a fi folosite pentru a indeparta toata apa din ele)
  • ceapa
  • rosii cherry taiate in jumatate
  • branza de capra
  • busuioc proaspat

Topping – varianta 5 a.k.a pizza cu ingrediente fresh (idee (geniala) preluata de la prieteni (u know who u r :p)):

  • prosciutto
  • rosii uscate
  • rosii cherry taiate in jumatate
  • sos pesto

Topping – varianta 6 (adica varianta 1 pentru cei carora nu le place branza de capra):

  • nuci
  • branza Danish White (Arla)
  • felii subtiri de zucchini

Pentru aluat, amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam apoi uleiul si la final apa, putin cate putin. Amestecam, apoi framantam aluatul timp de 3- 5 minute. Il intindem (cat de subtire se poate – trust me, cu cat e mai subtire cu atat e mai bun) apoi aplicam baza – pasatta de rosii, amestecata in prealabili cu oregano si busuioc uscate (ungem blatul doar putin, nu puneti mai mult de 4-5 linguri), peste care presaram mozarella rasa. Apoi, adaugam ingredientele enumerate mai sus, la una dintre cele 4 variante (cu exceptia busuiocului proaspat, acesta se adauga mereu la final, dupa ce scoatem pizza din cuptor).

Pizza se coace in cuptorul incins la 220 grade (hot!) timp de aprox 12-14 minute. Simplu, nu? De impartit cu prietenii!!!

UPDATE: Pentru varianta 5 (later edit :p), blatul se acopera cu sos de rosii, mozarella si rosii uscate si se coace cam 8 minute; dupa ce se scoate din cuptor, se adauga prosciutto si rosiile cherry (crude!) tavalite bine prin pesto! Omg cat de buna este 😀

Varinata 1 – Before…

And after…

Varinata 2 – Before…

And after…


Varianta 4:

Varianta 5:

…si varianta 6:

Leave a Reply