Paste cu creveti scampi


Unt, usturoi, vin alb sec si langustine sau… well… creveti – also known as scampi šŸ˜€ De obicei crevetii scampi se pregatesc in tigaie, dar my dearest partner in crime, Andreea, a gasit pe Tasty o reteta in care crevetii se pregatesc la cuptor, so here it is:

Ā Ingrediente pentru 4Ā portii:

  • 500 g creveti decorticati
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 180 g unt topit
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana vin alb sec
  • sare, piper
  • fulgi de ardei iute (sky’s the limit)
  • patrunjel tocat
  • 400 g paste (eu am avutĀ tagliatelle)
  • parmezan

Se amesteca crevetii cu untul, usturoiul, lamaia, vinul, sarea, piperul si fulgii de ardei si se baga la cuptor (la 200 grade C) pentru aprox 10-12 min (pana cand crevetii devin lovely pink-ish).

Intre timp, se fierb pastele si se amesteca imediat cu crevetii cu sos si cu patrunjelul tocat marunt. Add fulgi de ardei extra. Add parmezan. Enjoy (but take time to breathe)… Pam-pam!


Sursa: Tasty

Leave a Reply