Muffins cu mere, scortisoara si migdale


Tare frumos e sa coci prajituri cu o aroma atat de puternica! Parfumul de mere coapte si scortisoara imi amintesc cu drag de copilarie si de zilele lenese de vacanta…

Ingrediente pentru 12-14 muffins:

  • 2 mere fara coaja, taiate cubulete de aprox. 1 cm
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g zahar brun + 5 lingurite pentru topping
  • 60 g chefir/lapte batut
  • 125 ml ulei vegetal fara aroma
  • 2 oua
  • 50 g faina de migdale + 25 g migdale maruntite cu cutitul pentru topping

Se amesteca ouale cu zaharul, chefirul, uleiul si o lingurita de scortisoara. Se adauga apoi praful de copt, faina si faina de migdale si se amesteca cu o paleta (aluatul de muffins nu se mixeaza si nu se amesteca foarte mult – e de preferat sa ramana neomogen). Se incorporeaza si bucatelele de mere.

Aluatul se distrubuie in formele de muffins. Pe deasupra, se presara un amestec format din 5 lingurite zahar brun, o lingurita scortisoara si 25-30 g migdale tocate cu cutitul. Briosele se coc aprox 20-25 min la 180 grade. Nu va aruncati pana cand nu se racesc complet! 🙂 Interiorul e moale iar crusta crocanta si aromata. Enjoy!

Leave a Reply