Muffins cu dovleac, nuca si scortisoara


Nu e chiar sezonul dovlecilor si al dulciurilor cu scortisoara (mai e putin si vine primavera – thank God!), dar asta conteaza mai putin cand te loveste pofta…

Ingrediente pentru 12-16 muffins:

  • 250 g faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 250 g zahar brun
  • 90 g unt
  • 2 oua
  • 1 + 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • un praf cuisoare macinate
  • 300 g pulpa de dovleac copt
  • 120 g nuca maruntita grosier
  • 60-80 ml lapte caldut

Se bate untul cu zahar. Se adauga apoi ouale, mirodeniile, bicarbonatul de sodiu, faina si laptele. La final de incorporeaza si pulpa de dovleac si nuca.

Se imparte compozitia in 12-16 hartiute de briose (asezate, bineinteles, intr-o tava de briose!). Se coc 20-25 min la 180 de grade.  Se termina repede 🙂

Leave a Reply