Limonada cu menta intr-o… prajitura


Aceste patratele cremoase si acrisoare (cu o aroma subtila de menta) sunt perfecte pentru zilele toride de vara. Daca va place gustul intepator de lamaie trebuie neaparat sa le incercati! So, lemon lovers, take note:

 

Ingrediente pentru o tava de 20×20 cm (16 buc) :

Ingrediente pentru blat:

  • 125 g faina
  • 50 g zahar
  • 120 g unt
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema:

  • 200 g zeama de lamaie (eu am folosit 2 lamai si jumatate)
  • coaja rasa de la doua lamai
  • 250 g zahar
  • 40 g faina
  • 4 oua
  • o mana de menta tocata foarte fin

Timp de preparare: 20 min

Timp de coacere: 40-45 min

Pentru blat, amestecam faina cu zaharul si cu praful de sare apoi adaugam untul foarte rece, taiat cubulete mici. Amestecam cu mana sau intr-un procesor pana obtinem un amestec cu aspect sfaramicios pe care il presam cu mana in tava de copt, tapetata in prealabil cu hartie de copt (neaparat pentru ca prajitura e destul de lipicioasa si va va fi greu sa o scoateti din tava, oricat de neaderenta ar fi). Blatul se coace 20 min la 180 de grade.

Intre timp, pregatim compozitia cremoasa. Batem cu un mixer ouale cu zaharul apoi adaugam si restul de ingrediente si omogenizam bine compozitia (pentru a taia menta foarte fin, eu am pus frunzele impreuna cu sucul de lamaie intr-un procesor si am pulsat de cateva ori – e mult mai simplu decat cu cutitul). Desigur, compozitia va fi extrem de lichida, dar no worries, se va intari frumos in cuptor. Turnam compozitia peste blatul usor racit si dam totul la cuptor inca 20-25 min la 180 de grade. Este gata cand compozitia nu mai tremura atunci cand scuturam tava (va fi totusi destul de moale, prajitura este extrem de cremoasa).

Este important sa nu incercam sa scoatem prajitura din tava sau sa o taiem pana nu se raceste complet, so be patient (asta e pasul cel mai complicat  ). Se taie in 16 patratele si se pudreaza cu zahar.

Bineinteles, daca sunteti crazy about limes (ca mine  ), puteti inlocui lamaia cu lime – cantitatile raman la fel. Enjoy!


Leave a Reply