Articole din categoria Creme


Crème brûlée cu tonka

Pentru ca mai aveam niste galbenusuri dupa ce am facut pavlova asta si prajitura asta (da, amandoua!), am incercat in sfarsit si reteta de crème brûlée pe care o aveam in minte de ceva vreme – crème brûlée cu tonka (l-o-v-e!). A iesit fantastic (d’oh!). So here it goes (mda, persoana […]


Crème caramel

Nu, nu este nici crème brûlée, nici crema de zahar ars. La crème brûlée se foloseste doar galbenusul oului iar laptele este inlocuit cu smantana pentru frisca. De asemenea, crème brûlée nu se rastoarna ci se serveste cu o crusta tare de zahar caramelizat pe deasupra. Spre deosebire de crema de zahar […]


Panna Cotta cu vanilie

Mi s-a facut dor de panna cotta (unul din deserturile mele preferate) asa ca n-am putut rezista tentatiei de a incerca reteta din GoodFood-ul de septembrie. Mai ales ca este o reteta cu foarte putina gelatina – de multa vreme vroiam sa incerc o reteta de panna cotta cu mai […]


Panna Cotta cu ciocolata, vanilie si visine

Intr-un fel, panna cotta mi se pare desertul ideal. In primul rand, se pregateste foarte usor (mai ales daca folositi gelatina foi si nu clasica gelatina granule). Second, se poate pregati cu o zi inainte de a fi servita. Si cel mai important, puteti obtine diverse arome doar adaptand putin […]


Eton Mess

Am vazut reteta asta prima data la Jamie si mi s-a parut fantastica! Arata incredibil de bine si se face extrem de usor. In spatele numelui se afla ceva istorie – se pare ca reteta a fost pregatita prima data la Eton College din Marea Britanie, in jurul anului 1930. […]