Cookies cu ovaz, merisoare si ciocolata alba


Imi place sa fac cookies si biscuiti si sa ii fac cadou. Sau sa ii mananc eu pe toti :))) Pentru coffee addicts ca mine, biscuitii sunt nelipsiti, iar daca mai sunt si de casa e cu atat mai bine!

Ingrediente pentru 12-15 cookies:

  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 70 g merisoare
  • 100 g zahar brun
  • 100 g fulgi de ciocolata alba (daca nu aveti, puteti taia cu cutitul dintr-o ciocolata alba obisnuita, eu asa am facut – si am taiat bucati maricele ca sa se simta mai bine ;))
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

La biscuiti in general, compozitia este easy peasy. Treaba mai complicata e coptul – un minut daca i-ati uitat in cuptor peste timpul corect de coacere, se pot arde urat de tot sau, in cel mai bun caz, sunt inca buni la gust insa sunt f tari.

Se amesteca toate ingredientele uscate cu o lingura. Se topeste untul integral apoi se lasa sa se raceasca complet si se amesteca cu galbenusul. Se toarna ingredientele umede peste ingredientele uscate si se amesteca. Se formeaza bile de compozitie de dimensiunea unei mingi de ping-pong apoi se aplatizeaza cu o furculita. Modelati-i putin cu mana daca se crapa. Se coc la 180 grade timp de 8-10 minute (pana cand devin aurii la baza). Cand ii scoateti din cuptor vor fi extrem de moi la suprafata – e normal, de la atata unt. Nu va ingrijorati, se vor intari cand se racesc.

Asta e! A, inca un sfat, valabil pentru orice reteta de biscuiti cu mult unt – daca vreti sa isi pastreze forma mai bine la copt, tineti-i in frigider cel putin o jumatate de ora inainte de a-i coace pentru a se intari untul. That’s it!

Leave a Reply