Clafoutis cu cirese si migdale


Cea mai frumoasa perioada din an… cirese, capsuni, bujori…. ce poti sa iti doresti mai mult? Si cum nu prea am timp de lucruri complicate zilele astea, am pregatit pentru my dear girlfriends un desert frantuzesc fara fite si figuri (da, believe it or not, exista si asa ceva) cu cirese si migdale.

Ingrediente pentru 8 portii (forma cu diam de aprox 20 cm):

  • 300 g cirese fara samburi
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 70 g faina cernuta
  • 200 ml lapte 3,5%
  • un praf de sare
  • 2 lingurite Amaretto
  • o lingurita pasta de vanilie
  • 30-40 g fulgi de migdale
  • 2 linguri zahar pudra
  • un cub de unt

Se unge cu unt o forma de cuptor mai putin adanca (cea mai buna ar fi insa o tigaie cu suprafata antiaderenta care poate fi folosita in cuptor). Se aseaza pe fundul formei toate ciresele intr-un singur strat. In mod traditional, ciresele se folosesc cu samburi cu tot, pentru ca prajitura sa imprumute aroma mininata a acestora, insa… e ceva mai complicat (si periculos!) de mancat.

Pregatim intre timp aluatul: amestecam intr-un procesor ouale cu zaharul, laptele, sare, Amaretto si vanilie. Adaugam apoi si faina si mai amestecam 30 de secunde. Turnam apoi acest aluat (f lichid) peste cirese si presaram fulgi de migdale. Coacem 40-50 min la 180 de grade, pana cand prajitura devine aurie (se va umfla destul de tare, insa cand o scoateti din cuptor, desigur, se va prabusi :)).

A word of advice: acest desert se mananca fie cald fie foarte rece – in nici un caz la temperatura camerei, caz in care nu are nici un farmec! Se pudreaza cu zahar pudra, desigur! Enjoy!


Leave a Reply