Chocolate Truffle Cheesecake


Draga Andreea, here it is 🙂 As promised, cea mai buna reteta de cheesecake cu ciocolata testata pana acum (da, stiu ca esti meeeeega incantata, d’oh!):

 Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 20 cm (10-12 portii):

  Pentru baza de biscuiti:

  • 225 g cookies cu chocolate chips (eu folosesc marca proprie Mega Image)
  • 75 g unt topit

 Pentru compozitia de branza:

  • 675 g Philadelphia
  • 300 g lapte condensat indulcit (eu am avut marca proprie Auchan)
  • 185 ml smantana pentru frisca
  • 165 g ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita pasta de vanilie (sau esenta de vanilie)

 Pentru topping (ganache):

  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 15 g unt
  • cacao pentru pudrat

Spre deosebire de retetele clasice de cheesecake, in care dau biscuitii prin robot, de data asta i-am bagat intr-o punga mare si i-am faramitat cu sucitorul – scopul era sa nu distrug complet fulgii de ciocolata, fapt care nu prea s-a intamplat pentru ca… am turnat untul topit peste ei si… well… u know… unt cald + ciocolata – you can imagine what happened…

In fine, am amestecat bine cu o lingura biscuitii sfaramati cu untul topit, am tapetat fundul formei de copt cu hartie de copt (doar pe fund! :D), am rasturnat biscuitii mozoliti cu unt si i-am presat bine pe fundul formei cu ajutorul unui pahar cu baza plata. Am bagat apoi forma la frigider pana a fost gata si compozitia de branza.

Pentru compozitia de branza… am pus smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata neagra pe foc, pana cand ciocolata s-a topit complet. Am batut apoi crema de branza 1 min cu mixerul, am adaugat apoi laptele condensat (atentie, nu e lapte de cafea, ok? ok?), ouale (unul cate unul) faina, vanilia si amestecul frisca+ciocolata, amestecand de fiecare data doar pana cand ingredientele se omogenizeaza (over-mixing => cheesecake crapat). Am uns apoi peretii formei de copt cu unt (nu am pus hartie pe margini!) si am turnat compozitia in forma.

Ca de obicei, am copt cheesecake-ul 20 min la 170 de grade C, apoi am scazut temperatura la 130 de grade si am mai lasat cheesecake-ul la copt inca 40 min. Am oprit apoi cuptorul, am deschis usa, insa am lasat cheesecake-ul inauntru pana cand temperatura din cuptor a scazut la temperatura camerei.

Am scos apoi cheesecake-ul si l-am lasat la temperatura camerei pana cand s-a racit complet, apoi l-am bagat la frigider peste noapte (ar trebui sa stea la frigider min 4-5 ore).

A doua zi am pregatit ganache-ul: am pus smantana pentru frisca impreuna cu ciocolata pe foc, pana cand ciocolata s-a topit complet. Am adaugat apoi untul si am amestecat pana cand acesta s-a topit complet. Am turnat amestecul peste cheesecake, l-am intins frumos (well… cat de frumos am putut) pe toata suprafata cheesecake-ului, apoi l-am mai bagat in frigider pentru inca min o ora. Inainte de a-l servi, l-am pudrat cu cacao.

Nu sunt fan cheesecake cu ciocolata, insa as putea spune ca reteta asta este de departe cea mai buna pe care am incercat-o pana acum. Si… am incercat cateva 🙂 So… enjoy! 🙂



Sursa:myrecipes.com

Leave a Reply