Chiftelute cu sos de rosii


Inainte sa vina caldura, ne mai permitem o reteta cu sos, nu-i asa? Ce parere aveti? 🙂 Sanatoasa, promit!

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru sos:

  • o ceapa
  • o tija de telina apio
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline pentru prajit
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita oregano
  • 2 cutii de 400 g rosii tocate
  • o lingurita zahar
  • sare de mare, piper
  • 800 ml apa fierbinte

Pentru chiftelute:

  • 500 g carne de curcan, tocata
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ameste de ceapa si telina (de la ingredinetele pentru sos)
  • 2 lingurite sos Worcestershire
  • ½ lingurita cimbru uscat

Pentru servit (optional):

  • paste (eu m avut tagliatelle)
  • parmezan

Ceapa si telina se maruntesc pana cand devin o pasta, cu ajutorul unui robot. Pastram 2 linguri din aceasta pasta pentru perisoare, iar restul se caleste in uleiul de masline (folositi o craticioara sau o tigaie stil wok, pentru a avea suficient loc si pentru perisoare). Stingem cu rosiile tocate, apoi adaugam si 800 ml de apa fierbinte. Cand sosul incepe sa fiarba, adaugam restul de condimente, apoi dam focul mai mic si ne ocupam de perisoare.

Pentru perisoare, amestecati toate ingredientele (cu mana!), apoi modelati-le – va pot ajuta si copiii 🙂 Ar trebui sa iasa aprox 50 de perisoare. Pe masura ce le modelati, puneti-le pe o hartie de copt, ca sa nu se lipeasca. Cand sunt toate gata, dati-le drumul, cu grija, una cate una, in sos (atentie sa nu va stropiti!), apoi lasati-le sa fiarba aprox 30 min.

Noi le-am mancat cu tagliatelle si mult parmezan ras. Sunt dietetice, deci nu la fel de bune ca cele din carne de vita+porc (d’oh!). O modalitate de a le imbunatati ar fi sa le prajiti putin inate de a le fierbe in sos. Mie mi-au placut si asa, iar pentru copii sunt ideale. Enjoy!

Sursa: Nigella 🙂

Leave a Reply