Cartofi copti cu dressing aromat


Azi gatim in spiritul meatless friday! Cartofi noi, moi in interior si crocanti la exterior, super-fierbinti-direct-din-cuptor, cu un sos rece de iaurt, aromatizat cu menta si busuioc. Inspiring!

Ingrediente pentru 2 portii:

  • cartofi (noi) – 3-400 g – voi stiti mai bine
  • sare, piper, ulei de masline pentru prajit
  • putin cimbru uscat (optional)
  • 150 g iaurt grecesc 5%
  • o mana de busuioc si menta proaspete, in cantitati egale
  • cateva fire de chives, pentru decor (optional)

Fierbeti cartofii (taiati cubulete… sau nu, in cazul cartofilor noi  ) cam 10 minute apoi stropiti-i bine cu ulei de masline, asezonati cu sare, piper si cimbru (daca va place) si lasati-i 20-25 min in cuptorul incins la 220 grade, amestecand din cand in cand. Astfel, vor fi moi in interior si crocanti la exterior.

Intre timp, pregatiti sosul aromat – blendati iaurtul grecesc cu menta, busuiocul, sare si piper si… gata! Sosul asta este ideal si pentru mancaruri picante. Tavaliti cartofii prin sos si presarati chives maruntit! Comfort food, what can I say?

 

Pericol… l-am deranjat pe Tommy…

Leave a Reply