Cannelloni cu ricotta si spanac


Maine este “World Pasta Day”, o ocazie minunata pentru a pregati una dintre retele mele favorite de paste:

Ingrediente pentru 4-5 portii:

  • 12-14 cannelloni
  • 250 g ricotta
  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • un ou
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • o conserva passata de rosii
  • oregano, busuioc
  • 250 g mozarella pentru pizza
  • sare, piper

Ceapa se taie cubulete mici si se caleste in ulei de masline. Se adauga si usturoiul zdrobit, apoi spanacul si se lasa pe foc pana cand acesta se decongeleaza complet.

Se adauga ricotta, apoi se condimenteaza cu nucsoara, sare, piper, iar la final se adauga oul batut cu furculita. Acest amestec se foloseste pentru a umple cannelloni – va sfatuiesc sa folositi un pos sau pur si simplu o punga cu coltul taiat pentru a umple pastele, cu lingurita dureaza forever si ar fi pacat sa capitulati pe la jumatate.

Passata se amesteca cu jumatate de ceasca de apa calduta, oregano si busuioc. Jumatate din acest amestec se intinde pe fundul vasului in care vor fi copti cannelloni. Se aseaza apoi cannelloni umpluti cu ricotta si spanac (pe un singur nivel!). Se acopera cu restul amestecului de rosii. Deasupra se presara mozarella, data pe razatoarea mare. Se coace aprox 30 de minute la 180 de grade, pana cand stratul de mozarella se rumeneste bine bine. Atat! Simplu, nu?

…si… da, puteti folosi ziua de maine drept pretext pentru a manca paste toata saptamana… ba chiar toata luna, nu-i asa?

Leave a Reply