Brownies cu zmeura 2


Aceste brownies concureaza cu sanse reale la titlul “moartea oricarei diete”. Ciocolata, zahar, unt… dar ne putem consola cu ideea ca mancam si ceva fructe (pfff….). Oricum, combinatia ciocolata (neagra) – zmeura este dementiala (da, Crocs, chiar este)!

Ingrediente pentru o forma de 20×20 cm (16 brownies):

  •  135 g ciocolata neagra
  • 65 g ciocolata cu lapte
  • 170 g unt
  • 240 g zahar brun
  • 3 oua mici sau 2 mari
  • 90 g faina
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • 135 g zmeura congelata
  • cacao pentru pudrat (optional)

Ciocolata, untul si zaharul se topesc la bain-marie (nu este nevoie insa sa topiti zaharul complet; cand ciocolata si untul sunt topite, se pot retrage de pe foc). Separat, se bat ouale, apoi se adauga in compozitia de ciocolata amestecand in continuu. Se incorporeaza apoi sare, faina si cacao cernute. Cand compozitia este omogena se adauga jumatate din cantitatea de zmeura si se amesteca usor.

Se varsa compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (atat fundul cat si peretii) apoi se presara zmeura ramasa. Se coace la 170 de grade timp de 30 – max 35 minute. Cand o scoateti din cuptor trebuie sa fie putin moale spre centru. Se tine la temperatura camerei pana cand se raceste complet, apoi se mai tine la frigider min. 3 ore inainte de a o scoate din tava (sa nu va treaca prin cap sa o scoateti inainte de a se intari!). Interiorul ar trebui sa fie moale, cremos. Este foooooarte buna! Desigur, puteti sa incercati si cu visine, preferabil proaspete insa (visinele congelate retin destul de multa apa). Mie imi place pudrata cu cacao. E perfecta la micul dejun, alaturi de un pahar rece cu lapte. Enjoy!







Sursa: bbcgoodfood.com